Kabinetsmedewerker Boutmans aan deur gezet

Print
Staatssecretaris Eddy Boutmans van Ontwikkelingsamenwerking heeft maandagmorgen zijn kabinetsmedewerker Peter Terryn ontslagen. Zijn positie was onhoudbaar geworden, door diens beledigende uitlatingen op de website www.e-communism.org. Zo meldt de woordvoerder van de staatssecretaris.
De krant het Laatste Nieuws meldde zaterdag en maandag dat het kabinetslid op zijn website zich zeer smadelijk uitliet aan het adres van het koningshuis en buitenlandse staatshoofden.

Terryn, bekend om zijn anarchistische sympthatieën, gebruikte als 'minister van Agitatie' grove taal tegen de Antwerpse burgemeester, noemde koning Albert een pedofiel en haalde zwaar uit naar Tony Blair, Jaques Chirac en George Bush. Op de website werden bovendien de aanslagen van 11 september omschreven als van een 'onwaarschijnlijke schoonheid', wist Het Laatste Nieuws.
"Aangezien door krantenartikelen ten aanzien van een recent aangeworven kabinetsmedewerker twijfel is kunnen ontstaan over diens opvattingen over de aanslagen van 11 september, heb ik geoordeeld dat diens positie onhoudbaar was geworden, en heb ik in overleg met hem beslist een einde te maken aan de kabinetsrelatie", zegt staatssecretaris Boutmans maandag.


"Moordaanslagen op onschuldige mensen ongeacht door wie en waar, zijn afschuwlijk en mogen niet gebanaliseerd worden. De betrokkene stelt overigens uitdrukkelijk dat hij die aanslagen zeker niet heeft willen goedkeuren, voegt hij er aan toe.
Peter Terryn was nog maar enkele weken werkzaam op het kabinet. Hij was er belast met dossiers rond globalisering en democratiseringsbewegingen.