Initia Hasselt 28 - Visé 25

Hasselt heeft zich nipt geplaatst voor de halve finales van de beker van België. De Limburgers haalden het met 28-25 van Visé. Eerder had het de heenwedstrijd met 25-23 verloren. Nusser zorgde in de slotminuut voor het verlossende doelpunt.“Voor de volgende bekerwedstrijd kunnen we beter de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis afhuren,” zei voorzitter Bruno Willems. “Het was weer bibberen geblazen.”

ghouben

Na de 25-23-nederlaag in de heenwedstrijd moest Initia Hasselt tegen Visé alle registers opentrekken. Dat deed het ook, vanaf de eerste minuut legden de Limburgers de tegenstander een moordend tempo op.Visé stikte net niet, maar bij 5-2 (9’), 10-6 (20’) en 12-8 (22’) gaf Initia aan dat het menens was. Vooral Smeijers verzette bergen werk op de cirkel. De bezoekers hadden het spelletje door, gingen zich vooral op het verdedigen van de cirkel toeleggen en Hasselt vond niet meteen alternatieven. Finet en Fonck brachten Visé terug in de match: 14-13 bij de rust.

Ook in de tweede helft kon Hasselt een wilskrachtig Visé niet van zich afschudden. De Luikenaars gingen steeds meer in hun kansen geloven en met nog een kwartier te gaan zag het er voor de thuisploeg bij 20- 21 beroerd uit. De 25-24 van de heroptredende Bram Dewit en het uitstekend keeperswerk van Bart Ulens inspireerden Hasselt. De 27-25 van Demaison zette Hasselt op de rand van de afgrond, maar in de slotminuut nam Nusser de laatste onzekerheid weg: 28-25.

“We zijn een fameuze bekerreputatie aan het opbouwen,” zei Bart Ulens. “Eerst met de hakken over de sloot tegen Maasmechelen, dan na twee verlengingen met het kleinst mogelijke verschil voorbij eersteklasser Maasmechelen en nu tegen Visé weer één goaltje in ons voordeel.Als we dat tot in de finale zo kunnen houden...” Bram Dewit scoorde na 52 minuten zijn eerste doelpunt van het seizoen.“Leuk om er weer bij te zijn,”aldus de Hasselaar.“Die vijf maanden powertraining zijn dus niet voor niets geweest. Maar de weg is nog lang. Wil ik er in de play-offs staan, dan moet er nog veel trainingsarbeid geleverd worden.”

Scheidsrechters: Kerremans en Verschelde.

HASSELT: Bertels, Ulens, Smeets, Nusser 2,Vanloo, Ombelets 1, Dewit 1, Smeijers 6,Vannutte 4,Verhoeven 3, Lamury 3, De Nil 8.

VISE: Di Giacomo,Demaret, Demaison 2, Mordant 3, Bernimoulin, Lourtie 2, Casini 2, Leleux 3, Finet 7, Peters 2, Fonck 4, Josse.