Michael Chang stopt na de US Open

De Amerikaan Michael Chang, oud-winnaar van Roland Garros, zet na de US Open 2003 een punt achter zijn carrière, dat zegt zijn manager op de internetsite Tennisreporters.net. Volgende maand al zou hij op het toernooi van het Amerikaanse San Jose (10 februari) aan een afscheidstoernee beginnen.

Belga

"Michael heeft alles gegeven voor zijn sport en realiseert zich dat zijn beste periode wellicht achter hem ligt. Wat dit jaar betreft: hij heeft wellicht nog enkele mooie overwinningen in zijn racket zitten", aldus Tom Ross.

De 30-jarige Chang won 34 enkeltoernooien en stak meer dan 19 miljoen dollar prijzengeld op zak. Hij werd in 1989 op slag bekend door als jongste speler ooit een Grand Slam-toernooi te winnen: Roland Garros. In de finale haalde hij het toen van de Zweed Stefan Edberg. Chang was op dat moment 17 jaar en drie maanden oud. Chang, die ooit de tweede plaats op de wereldranglijst bereikte, verdween van het voorplan toen hij op het toernooi van Indian Wells in 1998 een knieblessure opliep. In het seizoen 2000 won hij nog een toernooi, maar toen was het definitief over. Hij is momenteel 122e op de wereldranglijst, zijn slechtste notering sinds hij in 1988 prof werd. In dat jaar won hij zijn eerste toernooi in San Jose. In 1992 won hij er nogmaals.