Nog geen opvolger Johan Op de Beeck bij Kanaal Z

Bettina Geysen volgt Wim Vanseveren op als netmanager van TV1. Haar plaats bij Canvas wordt ingenomen door Johan Op de Beeck. Dat bevestigen zowel VRT-woordvoerster Diane Waumans, als afgevaardigd bestuurder Rik Denolf van Roularta, het moederbedrijf van Kanaal Z/Canal Z, waar Op de Beeck momenteel nog aan de slag is.

Belga

Het was volgens Waumans de bedoeling dat het nieuws pas later zou worden bekendgemaakt, omdat Roularta nog gesprekken moest voeren met Johan Op de Beeck, voorlopig directeur informatie en hoofdredacteur bij Kanaal Z. Wie hem opvolgt, wilde Denolf nog niet vrijgeven. Een en ander wordt maandag uit de doeken gedaan. Wel is het zo dat er zowel een nieuwe algemeen directeur als hoofdredacteur komen, aldus Denolf.

De 32-jarige Bettina Geysen, die op 1 februari de fakkel overneemt van Wim Vanseveren, was pas enkele maanden aan de slag als netmanager van Canvas en Ketnet. Voordien was ze programma-adviseur van beide zenders.

Op de Beeck (43) is een oude bekende aan de Reyerslaan. Hij werkte er onder meer voor Panorama en het Journaal. Later werd de 43-jarige Op de Beeck nog hoofdredacteur van TV-Limburg, programmadirecteur van nieuwszender Euronews en in 1999 mede-oprichter van Kanaal Z.

Wanneer hij aan de slag gaat bij het 'verdiepende' net van de openbare omroep, staat nog niet vast. Vermoedelijk in het voorjaar nog, aldus Waumans. In afwachting zal er een waarnemend netmanager worden aangesteld. Wie dat wordt is niet gekend.