Chinees restaurant serveert gerechten met moedermelk

Een Chinese restauranthouder is ervan overtuigd een gat in de markt te hebben gevonden. De man uit Changsha in het zuiden van het land heeft sinds afgelopen weekend maaltijden die met moedermelk bereid zijn op het menu staan. Dat melden verschillende Chinese kranten maandag.

Belga

Zaterdag werden de zeeoorschotel (een zeeschelp met vulsel) en de rivierbaarsschotel voor het eerst met moedermelk bereid en daarna opgediend. Volgens de krant Shenghuo Shibao zou het restaurant zelfs een menu aan het opstellen zijn met 108 met moedermelk bereide gerechten.

De nieuwe culinaire specialiteit zou binnenkort ook op het menu van een ander restaurant in de stad Shenzhen aan de grens met Hongkong staan. Daar gaat het om een banket ter waarde van 33.000 dollar (ruim 30.000 euro).

De eigenaar van het restaurant in Changsha verzekert dat de geserveerde moedermelk in zijn restaurant hygiënisch is. "Wij vinden dat het natuurlijke respect verdient. Wij hebben eerbied voor de moederlijke liefde", verklaart hij over zijn primeur. "Terwijl de klanten genieten van een maaltijd met moedermelk, kunnen ze op hetzelfde moment de moederlijke liefde ervaren", aldus de restauranthouder, die liever anoniem wenst te blijven.

Zes vrouwen zouden hun melk aan hem hebben afgestaan. Hoeveel geld ze daarvoor kregen, is niet bekend.