Lommels ‘Depanneur’ Michel Noben ontgoochelde niet

Samen met David Brocken vormde Michel Noben zaterdagavond een gelegenheidsduo in het hart van de vertimmerde Lommelse defensie. Hamvraag was of de gevoelige rechterknie van de Zutendalenaar het zou houden.

ghouben

Vorig jaar,op twintig september,werd hij geopereerd aan meniscus en kraakbeen en sindsdien speelde hij amper een paar wedstrijden. De laatste in Brugge, net voor de winterstop. Maar tegen STVV stond de 32-jarige verdediger er weer.

Niet omdat Noben eindelijk van het knagend gevoel in zijn knie verlost is, wél omdat het door schorsingen en blessures geteisterd Lommel hem dringend nodig had. En het mag gezegd: de depanneur ontgoochelde niet. In de persruimte kreeg goede vriend en gewezen ploegmaat Jacky Mathijssen van hem een klinkende klap tussen de schouderbladen.Goedbedoeld natuurlijk, maar er gleed toch een pijnlijke grimas over het gezicht van de Truiense trainer. Frustraties, Michel?

“Dat iemand mij vandaag maar eens komt vertellen dat we er niet met hart en ziel voor geknokt hebben.” Begrijpelijke peptalk, maar in het geval van Lommel koop je daar niets voor. Dat besefte de centrale verdediger natuurlijk ook. “Een gemiste kans,” gaf hij toe.“Gezien de omstandigheden zou een gelijkspel tegen STVV een puik resultaat geweest zijn. Maar er zat zelfs meer in. Mijn hart bloedt, maar ik gooi niemand de steen. Hoe onrechtvaardig voetbal kan zijn, werd vandaag nog maar eens bewezen.”

Positief was wel dat Noben tot vijf minuten voor tijd op post bleef en dat hij op een heel behoorlijke prestatie mocht terugblikken.“De opwarming was voor mij het moeilijkste moment,” zuchtte hij.“Dan ben je je pijnlijk bewust van je lichaam. Maar toen de wedstrijd op gang gefloten werd, heb ik geen seconde meer aan mijn knie gedacht. De laatste twintig minuten zat ik wel steendood. Boosdoener was het gebrek aan ritme. Tenslotte speelde ik de voorbije maanden geen enkele match meer, heb ik zelfs amper getraind. Hopelijk moet ik de inspanningen de volgende weken niet bekopen, want ik ben het spuugzat om nagelbijtend in de tribune te zitten.”

Lommel slikte tegen STVV opnieuw twee doelpunten op stilstaande fases. Een oud zeer, dat wekelijks terugkeert. “Wekelijks? We zeuren er al drie jaar over,”schampert Noben.“Gelukkig is er nu met Nygaard een kopbalsterke speler bijgekomen. Wat niet wegneemt dat we tot over onze oren in de zorgen zitten. Toch moeten we de knop weer snel omdraaien, anders wordt dit een straatje zonder eind.”