Timmy Broux van Herk FC naar Staaien

Timmy Broux (21) de topschutter van eersteprovincialer Herk FC tekent vandaag een profcontract van anderhalf jaar bij STVV. Een primeur in het Belgisch voetbal waarbij STVV gebruik maakt van het nieuwe tansfersysteem dat van dit seizoen af geldt. Eersteklassers kunnen daardoor in de transferperiode van januari voor het eerst ook spelers in het provinciale voetbal weghalen.

ghouben

Broux kan zo de eerste Belgische voetballer worden die in één seizoen zowel in eerste provinciale als in eerste nationale scoort. Timmy Broux zelf was gisteren nog verrast door wat hem allemaal overkwam. “Vorig seizoen scoorde ik 28 goals in eerste provinciale, het seizoen ervoor 27. Ik hoopte deze zomer een transfer naar het nationale voetbal te kunnen maken. Maar dat er enkele eersteklassers (ndvr ook Westerlo) aan mijn deur zouden komen kloppen had ik niet verwacht.”

Het werd uiteindelijk STVV. Broux tekent vandaag een contract op Staaien en wordt dan onmiddellijk in de A-kern opgenomen.“ Een grote stap, dat weet ik. Ik ga vermoedelijk mijn studies regentaat LO stopzetten. Zo een kans krijg je niet dikwijls.Van mijn ouders mocht ik zelf beslissen.”

Broux speelde achtereenvolgens bij Kiewit, Melosport en SK Kermt en bloeide de jongste drie jaren helemaal open bij Herk FC. Gisteren werd hij onder het goedkeurend oog van technisch directeur Guy Mangelschots van STVV in de bloemetjes gezet voor de aftrap van de match Herk FCMaaseik. Broux maakte zijn afscheid helemaal af met drie goals. Hij bracht zijn seizoenstotaal in extremis op 20 doelpunten.