Agalev Alken vindt uitleg over schepenwissel bedenkelijk

Agalev Alken heeft problemen met de schepenwissel die deze week zal plaatsvinden op de gemeenteraad. Flor Orij:“Omdat de meerderheid het moet doen met 11 zetels tegen 10 was het kwestie om van bij de start één mandaat op te delen in drie.Om op die manier zoveel mogelijk mensen te binden,” vindt hij.

ghouben

“Wij hebben er ook problemen mee dat we moeten vernemen dat René Timmermans geen schepen wenst te worden wegens mogelijke problemen met zijn compensatievergoeding, terwijl de raadsleden daar nog geen woord over gehoord hebben. Overigens, als dat de reden is om geen schepen te worden, hebben wij toch wel ernstige vragen over de motivatie waarom sommigen aan politiek willen doen,” zegt Orij.

“Dat kandidaat-opvolger Rik Geladé zegt geen speciale ambities te hebben en het beleid van zijn voorganger wenst verder te zetten, geeft ook te denken. Om overigens begrijpelijke redenen, was er de afgelopen twee jaren geen sprake van een milieu- en landbouwbeleid. Dat belooft weer niet veel goeds voor de komende jaren en het wordt dus geen versterking van het schepencollege en het zo noodzakelijke beleid.”