Ontwerper tekent plan voor zachte recreatie Kelchterhoef

Hoewel het hoofdagendapunt de begroting 2003 was, ging het op de gemeenteraad in Houthalen-Helchteren over alles behalve cijfers. Zo had Maurice Ballard (Agalev) het tijdens de begrotingsbespreking uitvoerig over het containerpark. Hij wou weten of de gemeente een tweede containerpark wil installeren.

ghouben

Milieuschepen Vanotterdijk antwoordde dat het schepencollege eerst wil onderhandelen met Regionale Milieuzorg over een mogelijke overname van het bestaande park.“We kunnen nu enkel aftasten of zij een tweede containerpark willen aanbieden,” klonk het.

De gemeenteraad boog zich ook over de aanstelling van een ontwerper voor de herinrichting van Kelchterhoef. Het gaat om het deel dat bestemd is voor zachte recreatie. De rest wordt overgelaten aan de privé-sector. Een meerderheid ging akkoord om 50.000 euro te voorzien voor de aanstelling. Raadslid Elly Winters (VLD) zag het niet zitten dat al het geld voor toerisme - 750.000 euro - naar de herinrichting van Kelchterhoef gaat. Schepen Alain Yzermans antwoordde dat hij voor de andere projecten andere bronnen wil aanspreken.