Overvaller krijgt kassei in gezicht in Veldwezelt

De lokale politie van Lanaken lanceert een oproep om informatie in te winnen over een dader van een mislukte overval op het tankstation van garage Tollenaers aan de Kiezelweg in Veldwezelt (Lanaken). Vier tot vijf overvallers werden er zaterdagavond rond 18.45 uur verjaagd door de zoon des huizes en een vriend. Het kwam tot een hevig gevecht, waarbij één dader een kassei in het aangezicht kreeg.

Belga

"Die moet ernstig gewond zijn geraakt en zou zich dan ook aangeboden kunnen hebben in een ziekenhuis of bij een dokter voor medische verzorging", zegt commissaris Joosten. De overvallers tankten eerst voor drie euro. Daarna kwamen ze te voet terug en drongen via het dak van de veranda de zaak binnen. Daar werden ze opgewacht door de zoon en een vriend.

De overvallers renden zonder buit weg maar werden door de zoon en vriend achtervolgd tot bij een gestolen Audi A6. Het kwam tot een hevig gevecht, waarbij de overvallers het moesten ontgelden en vervolgens te voet wegliepen richting Albertkanaal. Ze zijn spoorloos. De daders spraken een vreemde taal. Wie informatie heeft kan via 089/71.22.23 contact opnemen met de politie van Lanaken.