Vrachtschip gezonken voor Terschelling na aanvaring

Het Nederlandse vrachtschip Assi Eurolink is zaterdagmorgen op de Noordzee, enkele tientallen kilometers uit de kust van Terschelling, gezonken na een botsing met het Zweedse vrachtschip Seawheel Rhine. De zestien opvarenden van de Assi Eurolink zijn op tijd van boord gehaald en overgebracht naar het Zweedse schip.

Belga

Volgens de Nederlandse kustwacht kwamen de twee schepen rond 08.00 uur met elkaar in aanvaring. Rond dat tijdstip ontving de kustwacht een noodoproep van de Seawheel Rhine. Binnen een half uur was de 163 meter lange Assi Eurolink gezonken. De boot vervoerde geen lading en was onderweg van Sheerness (Groot-Brittannië) naar het eveneens Britse Immingham.

Na de noodoproep stuurde de kustwacht een aantal reddingsboten, het kustwachtvliegtuig en een helikopter van de marine naar de plaats van het ongeval.

Het gezonken vrachtschip ligt op een diepte van 30 tot 35 meter, middenin een belangrijke vaarroute. De scheepvaart ondervindt hinder van het wrak, maar kan de vaarroute gewoon blijven gebruiken. Het is nog onduidelijk wanneer de Assi Eurolink kan worden geborgen. Het Zweedse vrachtschip liep schade op, maar kon zijn reis naar de haven van Hamburg voortzetten.