Gewonden door ontsporing in Londense ondergrondse

In het centrum van Londen is zaterdagmiddag een deel van een ondergrondse trein ontspoord en tegen een perron terechtgekomen. Zo'n dertig mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, zo heeft de politie gemeld.

Belga

Het ongeluk gebeurde op het station Chancery Lane. Ooggetuigen meldden dat zij rook uit het station zagen komen. De Londense brandweer heeft tegengesproken dat er na het ongeval brand uitbrak. De reddingsdiensten waren snel ter plaatse met ambulances en helikopters. De omgeving van het station werd afgezet en een aantal gebouwen is ontruimd. Het metroverkeer op de 'Central Line' is in beide richtingen stilgelegd. Honderden mensen kregen hulp bij het verlaten van het station.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De bestuurder van de trein heeft een blaastest moeten doen, maar daaruit bleek dat hij niet had gedronken. Volgens de politie wijst tot nu toe ook niets op een terroristische aanslag.

Een van de passagiers vertelde dat enkele wagons van de trein waren gaan schudden en dat de ramen gesprongen waren. "En toen we in Chancery Lane aankwamen werden de deuren van de wagons afgerukt. De mensen raakten in paniek." Een reiziger meldde ook dat in een van de achterste wagons al vanaf het beginstation een raar geluid te horen was. Een andere passagier vertelde dat zij dacht dat haar laatste uurtje geslagen had. Zij was klem komen te zitten in het beschadigde rijtuig en de lichten gingen uit.