Alloo gaat plots songfestival counteren

HASSELT -

'Saluut en tot zaterdag,' zei Luk Alloo aan het eind van de laatste 'Sterren en Kometen'. Blijkt dat de man van TV6 zaterdag plots uitpakt met een heus live-evenement op VTM waarin muziek, een aantal gasten en spelletjes aan mekaar gekoppeld worden. Het programma wordt tegelijk uitgezonden met de finale van het Eurovisiesongfestival, vanaf 20.30 uur dus, het traditionele kijkcijferkannon van de VRT.

A.R.

BR>Luk Alloo: «Het programma heet 'Win een tweedehandsauto', maar had evengoed 'Praat eens met een leuke mens' kunnen heten.»

- En met het songfestival heeft het niks te maken?

«Niet in het minst.»

- Waarom moet het dan live?

«Omdat meneer Helsen en meneer Claeys me dat gevraagd hebben. Eigenlijk had ik dit weekend willen uitrusten, maar het is maar televisie. Ik ga de volgende dagen een paar keer naar de cinema, ik pik een optreden mee, ik ga een partijtje voetballen met mijn maten en zaterdag rond 18.00 uur ga ik voor de eerste keer repeteren op de set in het Gentse.»

- Vorig jaar haalde het Songfestival vlot een miljoen kijkers. Gaat er wel iemand kijken naar jouw programma?

«Ach, we hebben niks te verliezen. We gaan sobere televisie maken voor een klein publiek. Ik zal de Vlamingen die kijken zelfs aanmoedigen om naar TV1 te kijken om voor Vanessa Chinitor te supporteren. Ondertussen doen wij onze zin zoals TV6 dat al 39 weken lang heeft gedaan.»

- Hoe lang zal de live-uitzending duren ?

«Als we de eerste twintig minuten overleven, kunnen we net zo goed doorgaan tot middernacht.»

- Wie zijn de gasten?

«Dat weet ik nog niet.»