Sun zet Sophie in haar blootje

LONDEN -

De Britse tabloid The Sun heeft gisteren de eerste foto gepubliceerd waarop Sophie Rhys-Jones met haar borsten bloot te zien is. Buckingham Palace veroordeelde de publicatie als «beraamde wreedheid». «Dit is een grove schending van de privacy en helemaal niet in het algemeen belang,» zei een woordvoerder van koningin Elizabeth, de toekomstige schoonmoeder van Sophie. The Sun heeft gisterenavond nog zijn verontschuldigingen aangeboden aan het adres van Sophie en het hele koningshuis.

AP

BR>

Sophie voelt zich naar verluidt «zwaar verraden» door de publicatie van de blootfoto die werd genomen door een voormalige collega. Het kiekje toont Sophie en Chris Tarrant, een radio-dj, tijdens een zakenreisje in Spanje in 1988. Tarrant trekt Sophies bikinitopje omhoog, waardoor een blote borst zichtbaar is. Beiden staan lachend op de foto. Rhys-Jones, toen 23, werkte destijds als perswoordvoerster voor Chris Tarrant.

Woensdagmorgen zei Tarrant tijdens zijn radioprogramma dat hij juridische stappen zal ondernemen tegen iedereen die durft suggereren dat hij een liefdesaffaire heeft gehad met Sophie Rhys-Jones. Hij gaf ook een stevige uitbrander aan Kara Noble, de ex-collega die het bewuste kiekje in Spanje had geschoten.

«Laat Sophie met rust. Stop met het graven naar smeuïge verhalen want jullie zullen toch niks vinden. Edward en Sophie gaan trouwen, ze zijn een gelukkig jong koppeltje,» zei Tarrant. «Ze hebben niemand kwaad gedaan en er zitten geen lijken in de kast. Stop met de pogingen om hen te vernietigen nog voor ze aan hun gezamenlijke leven zijn begonnen. Hebben jullie dan niks geleerd van de dood van prinses Diana?»

Tegen de persoon die de foto had verkocht aan The Sun, zei Tarrant: «Kara, hoe zul je Sophie ooit nog durven aankijken?» Kara Noble komt uitvoerig aan het woord in de twee artikels die The Sun afdrukt bij de blootfoto.

De foto heeft naar verluidt altijd open en bloot op het prikbord gehangen bij de radiozender waar Tarrant, Sophie en Noble werkten, zonder dat iemand er aanstoot aan nam.

Noble kreeg van The Sun 24,5 miljoen frank voor de foto. Ze is gisteren wel ontslagen door haar werkgever.

Chris Tarrant presenteert tegenwoordig het spel 'Who Wants To Be A Millionaire?' op de Britse tv. De Vlaamse versie van dat programma is later dit jaar op VTM te zien, gepresenteerd door Walter Grootaers.