Geruchten Interbrew en Whitbread

LEUVEN -

Woordvoerder Jan Coucke van Interbrew heeft gisteren de berichten dat de Belgische brouwerij kandidaat-koper is voor de drie Britse brouwerijen van Whitbread voorbarig genoemd. Dinsdag raakte bekend dat Whitbread de aankoop van 3500 pubs van Allied Domecq heeft afgerond waardoor het overeenkomstig de Britse concurrentiewet haar brouwerijen moet verkopen. Daarop waren geruchten ontstaan dat Interbrew geïnteresseerd zou zijn.

BR>«Ook wij hebben het bericht over de aankoop door Whitbread van de pubs vastgesteld en bekijken de nieuwe toestand zoals wij dat in dergelijke gevallen doen. Het is momenteel nog volstrekt voorbarig iets te zeggen met betrekking tot de vraag of Interbrew terzake een initiatief zal nemen,» aldus Coucke.

Whitbread produceert en commercialiseert in Groot-Brittanie ook het Interbrew-bier Stella Artois onder licentie. Volgens het jaarverslag 1998 Interbrew was dat vorig jaar een echt succesverhaal. Zo is er sprake van een sterke groei. Stella is in het Verenigd Koninkrijk de marktleider bij de premiumpils.