Boze huisartsen bij Verhofstadt thuis

Een aantal eerste lijnszorgverstrekkers hebben zondagochtend bij premier Guy Verhofstadt thuis in Mariakerke aangebeld. De actie was georganiseerd door het Gemeenschappelijk Front van de Zorgenverstrekkers en bracht een dertigtal huisartsen, verplegers en kinesisten op de been. Verhofstadt was niet thuis en dus trok de delegatie naar de nieuwjaarsreceptie van de VLD in Berlare, de thuisgemeente van VLD-voorzitter Karel De Gucht.

Belga

Eerst zou slechts een beperkte delegatie van Vlaamse huisartsen Karel De Gucht aanklampen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Maar omdat de actievoerders bij de premier in Mariakerke geen gehoor vonden, riepen de initiatiefnemers alle actievoerders op om tegen 11.00 uur naar Overmere (Berlare) te rijden.

De eerstelijnszorg voelt zich ondergewaardeerd. Anne Leunens, initiatiefneemster van Zaadpluis legt de grieven van de huisartsen uit. "Zaadpluis is een Vlaamse militante actiegroep, die vorig jaar is opgericht en als doel heeft de papierrompslomp te verminderen en het huisartsenberoep te revaloriseren". Zaadpluis eist onder andere een afzonderlijk (en groter) huisartsenbudget en meer ereloon.