WB afdaling - Bormio: Australiër AJ Bear zwaar gewond bij val

De Australiër AJ Bear is zaterdag zwaar ten val gekomen tijdens een afdaling op de wereldbeker skiën in Bormio. Hij liep daarbij letsels op aan het hoofd, maar zijn toestand is niet kritiek, zo meldde Dr Guiliano Pradella, directeur van het ziekenhuis van Sondalo, zaterdagmiddag.

Belga

De 25-jarige Bear viel op zijn aangezicht na de laatste sprong, vlakbij de aankomststreep. Door de klap verloor hij het bewustzijn en moest hij ter plekke gereanimeerd worden. Bear werd meerdere minuten beademd, aldus een dokter van het medische team van de organisatie.

Daarna werd de gewonde Australische skiër per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Sondalo, een vijftiental kilometer van Bormio. Bear bleek ook zijn linker voorarm gebroken te hebben en zal zaterdag in de late namiddag nog onderzocht worden met een scanner.

De uit Sydney afkomstige AJ Bear trainde mee met de Britse ploeg. Zijn beste ranking op wereldbeker totnogtoe, was een achtste plaats tijdens de afdaling in Innsbruck, twee seizoenen geleden.