Dakar 2003: 10e etappe - dodelijk slachtoffer aan 1e Dakar toe

De Fransman Bruno Cauvy (48) liet zaterdag het leven bij een ongeval tijdens de tiende etappe in de Dakar tussen Zilla en Sarir in Libië. Het nieuws werd bekendgemaakt door organisator Hubert Auriol. Cauvy nam pas voor het eerst deel aan de beruchte rallyraid. Volgens de eerste gegevens plantte de Toyota van Cauvy zich na een duin met de neus letterlijk in het zand, waarbij de copiloot op slag gedood werd.

Belga

Het was zes jaar geleden dat nog een Dakar-deelnemer om het leven kwam. In 1997 stierf de amateurrijder Jean-Pierre Leduc tijdens een special in Mali. Vorig jaar maakte de Dakar ook een slachtoffer. De Fransman Daniel Vergnes, een monteur van het team Toyota Trophy, kwam om onderweg naar de aankomstplaats van de elfde etappe in Mauretanië.

Volgens Auriol kwam de piloot van de Toyota met het nummer 280, de Fransman Daniel Nebot, met lichte rugpijn weg. Het medische team, dat 27 minuten nadat ze verwittigd werden van het ongeval (om 14u20 Belgische tijd) ter plaatse was, vond de wagen op zijn dak en kon enkel de dood constateren van Cauvy. Het ongeval gebeurde na 270 km in de special van 571 km. Donderdag werd de karavaan ook al opgeschrikt door een zwaar ongeval. De Japanner Kenjiro Shinozuka maakte toen met zijn Pick Up Nissan een serieuze tuimeling in een duinenrij. De Japanner liep zware verwondingen op aan het hoofd en in het gezicht, maar is buiten levensgevaar. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Tunis.