Dakar 2003: Tom Colsoul verliest heel wat tijd met stuurstang

Bij de vrachtwagens ging de winst in de tiende etappe van de Dakar zaterdag naar de Braziliaan Andre De Azevedo (Tatra). Tom Colsoul en zijn maats verloren tussen Zilla en Sarir in Libië in hun DAF maar liefst 22:10, waarmee ze vijfde werden. De DAF van Colsoul blijft wel leider. "Het tijdverlies was te danken aan een geplooide stuurstang", legde Colsoul uit.

Belga

"De rit begon goed, tot we na 100 km (van de 521) door een kuil reden en daarbij een stuurstang plooiden. We zijn onmiddellijk gestopt en hebben de stang terug recht geplooid. Op het ogenblik dat de stang zo goed als gemonteerd was, kwam Jan De Rooy, vader van Gerard (eerste piloot in de DAF, nvdr), voorbij. Hij stopte, controleerde de reparatie en oordeelde dat die niet naar wens was. Dus hebben we de hele boel opnieuw gedemonteerd en daarna beter in elkaar gestoken."

In de algemene rangschikking heeft het team De Rooy-Colsoul-Slaats nog een voorsprong van 1:52 op de Rus Vladimir Tchaguine (Kamaz), zaterdag tweede op 2:30 van Azevedo.