Dakar 2003 : 10e etappe - Koen Wauters van regen in de drop

Met Koen Wauters gaat het van kwaad naar erger in de 25e editie van de Dakar. Vrijdag waren voorbrug en versnellingsbak van zijn wagen er erg aan toe. Koen Wauters deed bijna 18 uur over de trip van Sabha naar Zilla.

Belga

"Deze morgen iets na zessen bereikte het duo Wauters-Daemen uitgeput het bivak", vertelde Dries Desmet van Wauters' AD Sport-team. "Koen zag er niet uit na opnieuw een rit zonder voorruit. Teambaas Albert Vanierschot wou de wagen uit koers nemen, maar Koen weigerde. Hij wil absoluut de rustdag (maandag) halen, omdat er dan nieuwe wisselstukken voorhanden zijn."

Op sportief vlak gaat het slecht, maar nu begint ook op medisch vlak de Dakar zijn tol te eisen. "Onze jongens hebben kilo's zand gevreten de afgelopen dagen. Vraag is of het medisch verantwoord is verder te doen. Koen wil van geen wijken weten. We hebben hem vandaag wel naar de dokter gestuurd om de ogen te verzorgen. Die zijn zwaar ontstoken", vervolgde Desmet.

Koen Wauters startte zaterdagmiddag uit Zilla, maar verliet dadelijk de piste. Hij nam een alternatieve route naar het bivak in Sarir zonder een van de drie checkpoints te nemen. Hij wordt niet uit de wedstrijd gezet, maar krijgt wel een tijdstraf van zes uur.