Colruyt wil deel Belgische activiteiten Laurus overnemen

Warenhuisketen Colruyt wil een deel van de Belgische activiteiten van de Nederlandse warenhuisketen Laurus overnemen. Colruyt voert daarover gesprekken met Laurus. Dat hebben beide bedrijven vrijdagavond bekendgemaakt. Laurus omvat in België de supermarktformules Battard, Central Cash, Spar en Eurospar.

Belga

Colruyt wil 21 Battard- en 5 Central Cash-winkels omvormen tot de Colruyt-formule. Op die manier zouden er 26 Colruyt-winkels bijkomen. Colruyt telt momenteel al 160 vestigingen, aldus gedelegeerd bestuurder René De Wit. Daarnaast zouden ook het Battard-distributiecentrum en de administratieve diensten in het Waalse Pommeroeul in het logistieke netwerk van Colruyt worden geïntegreerd.

Colruyt is tevens geïnteresseerd in de Spar-formule van Laurus. De Nederlandse keten is in ons land franchisegever en leverancier van ongeveer 350 Spar- en Eurosparwinkels. Laurus treedt dus op als groothandelaar voor de meeste producten van Spar. Colruyt wil die taak nu overnemen. Het gaat om een nieuwe activiteit voor de Belgische groep.

Met de overname zijn naar schatting zowat 1.300 werknemers gemoeid, aldus De Wit. Laurus stelt in België ongeveer 2.500 mensen tewerk.