België wint vier plaatsen op UEFA-ranglijst

België heeft vier plaatsen winst geboekt op de UEFA-ranglijst, die halfweg het seizoen opgemaakt werd en staat nu op de tiende plaats. Spanje staat autoritair aan de leiding op de lijst voor Engeland (2e) en Italië (3e), die van positie wisselden en door minder dan een half punt gescheiden worden.

Belga

De ranglijst is pas definitief na het seizoen en zal dan aangewend worden om de reekshoofden in de Champions League en UEFA-beker van volgend seizoen en het aantal deelnemers in de Europese bekers van het seizoen 2004-2005 aan te duiden.

Als België de tiende plaats kan behouden krijgt het in 2004-2005 één rechtstreeks geplaatste deelnemer in de Champions League en één in de derde voorronde. In de Uefa-beker zullen twee Belgische deelnemers dan rechtstreeks voor de eerste ronde geplaatst zijn.

De Belgische vooruitgang is te danken aan de goede prestaties van Anderlecht in de UEFA-beker en aan het feit dat twee Belgische teams (Genk en Club Brugge) zich via de voorrondes voor de Champions League konden plaatsen, maar ook aan het feit dat de resultaten van het seizoen 1997-1998 wegvielen. In dat seizoen behaalde Lierse slechts één punt in de Champions League, ging Moeskroen eruit in de eerste ronde van de UEFA-beker en werden Ekeren, Anderlecht en Brugge in de tweede ronde van de Beker voor bekerwinnaars en UEFA-beker uitgeschakeld.