Uitvoerend Comité Voetbalbond geeft vrijheid aan Mechelse spelers

Het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond keurde zaterdag de transferaanvragen van de spelers van het in vereffening gegane KV Mechelen naar andere clubs goed. Twee nieuwe kwamen er zaterdag nog bij: Viscaal (naar Dilbeek) en Hegelmeers (naar Sint-Truiden). Alle voormalige Mechelse spelers zullen acht dagen na de officiële transferaanvraag bij de Voetbalbond speelgerechtigd zijn.

Belga

Het UC boog zich ook over de klacht van scheidsrechter Pieter Vandevenne (45 jaar), die niet akkoord ging met zijn verplicht afscheid. Het UC is van mening dat het de schikkingen van het ontslag heeft gerespecteerd. De scheidsrechter beschouwt de leeftijdsgrens (45 jaar) onwettig, want die discrimineert op basis van leeftijd. De Voetbalbond wijzigde zijn standpunt echter niet. Wat de affaire Willy Gillard betreft, die van de rechtbank van Luik gelijk kreeg in verband met de verkiezingen voor het Uitvoerend Comité tijdens de algemene vergadering van juni 2001, besliste het UC in beroep te gaan. Gillard vecht aan dat hij geklopt werd door een Nederlandstalige kandidaat die zich lid had gemaakt van een Franstalige club.

Het Uitvoerend Comité gaf ook zijn zegen voor het plan van bondscoach Aimé Anthuenis om een vergadering te beleggen met de scheidsrechters, clubbestuurders en spelers over de spelleiding op de Belgische velden. De datum voor de vergadering van het UC over het plan-Peeters (herstructurering van de Belgische Bond en autonomie voor de Profliga) zal later bepaald worden.