Around Alone zeilrace - Zwitser Bernard Stamm wint derde etappe

De Zwitser Bernard Stamm (Bobst Group-Armor Lux) kwam woensdagavond in het Nieuw-Zeelandse Tauranga als eerste over de aankomstlijn van de derde etappe in de Around Alone, een solozeilrace om de wereld met aanlegplaatsen, maakten de organisatoren bekend. De skipper was uitgeput door de verschrikkelijke weersomstandigheden van de laatste 36 uur in de regio. Stamm won ook al de eerste twee etappes. <

Belga

Vanuit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad deed de Zwitser er 25 dagen, 12 uur, 24 minuten en 43 seconden over om Tauranga te bereiken, twee dagen langer dan het record van de Italiaan Giovanni Soldini vier jaar geleden. De laatste 36 uur bleef Stamm wakker. Hij moest constant vechten tegen rukwinden van meer dan 40 knopen en metershoge golven.

Op 9 februari gaat de vierde etappe van de zeilrace van start richting Salvador de Bahia (Bra), via Kaap Hoorn. Tijdens de vijfde en laatste etappe bereiken de deelnemers dan opnieuw vertrekplaats Newport in Amerika. Ze zullen dan 28.755 zeemijlen (bijna 53.000 km) hebben afgelegd over 's werelds moeilijkste zeeën.