U2, Tom Waits, Garbage en Kiss eren The Ramones

U2, de Red Hot Chili Peppers, Eddie Vedder (Pearl Jam), Metallica, Kiss, Marilyn Manson en Tom Waits. Het zijn allemaal lieden die meewerken aan de hulde-cd "We're a happy family" ter ere van de vroegere Amerikaanse punkband The Ramones. Ook Garbage, The Pretenders, Rancid, The Offspring en Pete Yorn leverden een bijdrage. Zij voeren Ramones-klassiekers uit die door onder anderen ex-bandlid Johnny Ramone zijn uitgezocht. Eén van de grootste hits die de punkers scoorden was "Rock 'n Roll High School".

Belga

Thriller-auteur Stephen King schreef speciaal voor het album een voorwoord over de band. Johnny Ramone is een grote fan van thrillers en horrorfilms. Vorig jaar overleed bassist Dee Dee Ramone aan een overdosis verdovende middelen. Hij werd 49 jaar. In 2001 stierf de zanger van de groep, Joey Ramone (49), aan kanker. The Ramones werden in 1976 opgericht. Douglas Glenn Colvin was één van de stichters van de groep, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte. De band telde vier leden, die allen de achternaam Ramone aannamen.

Sony brengt de plaat op 10 februari in Nederland op de markt. Bij Sony België is er momenteel geen sprake van de CD op de Belgische markt te brengen, aldus een woordvoerder.