Percussionist van T.Rex, Mickey Finn, op 56-jarige leeftijd overleden

Mickey Finn, percussionist van de Britse glamrockband T.Rex, is zaterdag in een Londens ziekenhuis op 56-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de manager van de band, Barry Newby, maandag. De precieze doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt maar volgens de Britse pers is het overlijden van Finn het gevolg geweest van nier- en leverproblemen.

AP Ned

Finn verving in 1969 de toenmalige percussionist van de band, Steve Took, en vormde sindsdien samen met de charismatische zanger Marc Bolan een duo dat het hart was van een van de populairste bands uit de jaren '70. Finn speelde mee op hits als Ride A White Swan en Children of the Revolution. De opvallende 'bebop-sound' van de band wordt aan Finns invloed toegeschreven. Toen het succes van de band in 1975 begon te verwateren, verliet Finn de band om een eigen groep op te richten.

In 1997 werden de bandleden van T.Rex bij een herdenking van het overlijden van Marc Bolan, toen twintig jaar geleden, zo enthousiast door het publiek ontvangen dat zij besloten opnieuw te gaan samenwerken. Dat mondde uit in een reünie van T.Rex, dat weer op toernee door Europa ging en zelfs een nieuw album, Renaissance, uitbracht.