Quick Step-Davitamon start ambitieus aan het seizoen

Quick Step-Davitamon, de nieuwe Belgische topformatie van manager Patrick Lefevere, start ambitieus aan het nieuwe wielerseizoen. Het team dat donderdag aan de pers werd voorgesteld in Sint-Martens-Latem is een mix van rijpe en ervaren renners en enkele bijzonder getalenteerde jongeren. De ploeg die als een feniks is verrezen uit het as van het Italiaanse Mapei-Quick Step en het Belgische Domo-Farm Frites, beschikt over een budget van 7,5 miljoen euro. Van de 25 renners zijn er tien afkomstig van Mapei en elf van Domo.

Belga

Quick Step-Davitamon wil zich tonen op alle terreinen, maar wil in de eerste plaats hoog scoren in de Wereldbeker. Met ronkende namen als Paolo Bettini en Johan Museeuw in de ploeg is dat natuurlijk geen ijdele hoop. Bettini won de Wereldbeker vorig seizoen, Museeuw werd tweede in het eindklassement. Voeg daar nog de namen van de jonge Tom Boonen, vorig jaar derde in Parijs-Roubaix, en een op revanche beluste Frank Vandenbroucke aan toe, en de concurrentie weet waar ze aan toe is.

Ook in het grote rondewerk wil Quick Step-Davitamon zich laten opmerken. Vooral de Ronde van Frankrijk wordt met rood aangestipt op de kalender. Speerpunt daarin wordt de Franse publiekslieveling Richard Virenque. In de voorbereiding op die Tour krijgt de Fransman carte blanche. Met Kurt Van de Wouwer krijgt hij een meesterknecht naast zich voor in het hooggebergte. Daarnaast mag hij ook rekenen op de steun van de Spanjaarden Davide Canada en Pedro Horrillo en de Pool Piotr Wadecki. Met de Hongaar Laszlo Bodrogi beschikt de ploeg ook over een potentiële tijdritwinnaar.

. De 25 renners:

Andrey Kashechkin (Kaz), Aurélien Clerc (Zwi), Bram Tankink (Ned), David Canada (Spa), Davide Bramati (Ita), Dominco Passuello (Ita), Frank Vandenbroucke (Bel), Frédéric Amorison (Bel), Johan Museeuw (Bel), Jurgen Van Goolen (Bel), Kevin Hulsmans (Bel), Kurt Van de Wouwer (Bel), Laszlo Bodrogi (Hon), Luca Paolini (Ita), Michael Rogers (Aus), Nick Nuyens (Bel), Paolo Bettini (Ita), Patrik Sinkewitz (Dui), Pedro Horrillo (Spa), Piotr Wadecki (Pol), Richard Virenque (Fra), Servais Knaven (Ned), Sven Vanthourenhout (Bel), Tom Boonen (Bel), Wilfried Cretskens (Bel)

. De omkadering:

Management: Patrick Lefevere (Bel), Alvaro Crespi (Ita) Sportdirecteurs: Luca Guercilena (Ita), Serge Parsani (Ita), Wilfried Peeters (Bel) Dokters: Toon Cruyt (Bel), Manuel Rodriguez Alonso (Spa), Yvan Van Mol (Bel)