Santiago Blanco (iBanesto.com) naar Relax-Fuenlabrada

De Spaanse wielrenner Santiago Blanco, die dit seizoen reed voor de ploeg iBanesto.com, heeft een contract getekend voor een jaar bij Relax-Fuenlabrada. Blanco is ooit de grote hoop van het Spaanse wielrennen geweest en werd volgens sommigen zelfs gezien als de opvolger van Miguel Indurain. Hij kan enkele mooie resultaten voorleggen, waaronder een ritzege in de Vuelta van afgelopen jaar, maar echt bevestigen deed Santi Blanco totnogtoe niet.

Belga

In 1995 werd de nu 28-jarige Blanco profrenner, bij Banesto. Drie jaar later werd er menige krantenkop gewijd aan zijn contractbreuk met Banesto en zijn overstap naar Vitalico, dat hem een vet contract aanbood. De ploeg Vitalico bestaat momenteel niet meer en na een periode van twee jaar keerde Blanco terug naar de Banesto-stal. Omdat er bij de ploeg flink gesnoeid werd in de uitgaven en het personeelsbestand, zag Santiago Blanco zich gedwongen op zoek te gaan naar een andere werkgever.

De economische crisis komt hard aan bij vele Spaanse wielerploegen. Tal van renners zijn nog op zoek naar een ploeg, terwijl sommige organisatoren van wedstrijden de grootste moeite hebben om rond te komen met hun budget.