Dakar 2003 - Wauters overleeft tweede koprol

Koen Wauters blijft klappen incasseren in de 25e editie van de Dakar. Nadat het dinsdag in de zesde etappe al serieus misliep voor de racende zanger/presentator, kwam daar woensdag in de eerste marathonetappe van Ghadames naar Ghat (Libië) nog een schepje bovenop. Net zoals in de tweede etappe ging hij ook nu overkop. Wauters en co-piloot Jurgen Daemen kwamen ongedeerd uit de wagen, de voorruit en een zijdeur overleefden de crash niet. Gevolg was dat Wauters de rit moest beëindigen met een skibril vanwege het ontbreken van de voorruit.

Belga

Bij aankomst in het bivak werd een nieuwe deur geplaatst. De voorruit kon deze morgen pas geplaatst worden, omdat die nog in de vrachtwagen van Hoebeke was en die bereikte vanmorgen pas het bivak. Koen Wauters vertrok om 11u23 deze middag. "Koen, Jurgen en de technische ploeg hopen dat het vandaag ook eens mag meevallen", aldus Dries Desmet van het AD Sport-team waarvoor Wauters rijdt. "Iedereen is enorm vermoeid en we hebben ons deel van de pech al gehad. De jongens staan mentaal zeer sterk, maar kunnen een opkikker, en een nachtrust, nu wel gebruiken."

Wauters zette woensdag de 76ste tijd neer en staat nu 87ste in het klassement. Voor zijn avonturen van dinsdag kreeg Wauters 11u straftijd aangesmeerd.