DNA-test op betrokkenen moordzaak Vliermaalroot

In het onderzoek naar de daders van de moord op Rita Vanderheyden (56) in de Helstraat in Vliermaalroot (Kortessem), worden de jongste dagen DNA-stalen afgenomen van iedereen die in het dossier genoemd wordt. Om hoeveel personen het gaat, is niet bekend maar het zou minstens om een tiental mensen gaan.

Belga

De speurders van de Tongerse GDA willen met het genetisch onderzoek de drager van de schoen ontmaskeren die op de moordplek gevonden is foto). Het gaat om een veiligheidsschoen van het merkt MTS, type Toronto S3 maat 43. Het DNA-onderzoek - onderzoek op bijvoorbeeld gevonden huidschilfertjes in de schoen - heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat de schoen niet toebehoort aan één van de Diepenbekenaren die eerder in de zaak werden aangehouden. Die twee zijn inmiddels opnieuw op vrije voeten. Dat ze vrijgelaten zijn, betekent niet dat ze ook buitenvervolging zijn gesteld.

De DNA-stalen die momenteel worden afgenomen, kunnen alleen uitgevoerd worden met toestemming van de betrokkenen. Rita Vanderheyden, een vertegenwoordigster in fietsonderdelen, werd op 7 november achter haar huis in de Helstraat in Vliermaalroot doodgeslagen en beroofd van haar handtas. De daders arriveerden in een auto met gedoofde lichten. De volgende ochtend werd de vrouw levenloos aangetroffen door een pwa-er die geregeld wat klusjes in de tuin opknapte. De vrouw lag in een plas bloed, met een gapende wonde in haar hoofd.