Leo Goovaerts richt eigen partij op

Leo Goovaerts stapt uit de VLD en richt een nieuwe Vlaamse, liberale en democratische partij op. De gewezen senator heeft zijn lidkaart maandagnamiddag aan de statutaire commissie overhandigd, zo verklaarde hij na afloop van zijn verschijning voor de commissie.

Belga

Goovaerts was door de statutaire commissie van de VLD ontboden om te praten over zijn voornemen om een nieuwe partij op te richten en over de klacht die hij tegen Guy Verhofstadt had ingediend.

"Met de statuten van de partij en de beginselverklaring in de hand heb ik de commissie omstandig uiteengezet wat de tekortkomingen van de VLD zijn. De conclusie was dat de VLD niet meer beantwoordt aan het contract dat destijds met de PVV'ers was gesloten en aan de beginselverklaring van de VLD. Aangezien de statutaire commissie deze beginselen niet kan garanderen, heb ik gezegd dat ik met spijt in het hart afscheid moest nemen van de partij. Ik heb mijn partijkaart overhandigd", zo verklaarde Leo Goovaerts na afloop.

Goovaerts kondigde maandagnamiddag officieel de oprichting van een "echte Vlaamse, liberale en democratische partij" aan, die op 18 mei zeker zal deelnemen aan de verkiezingen voor de Senaat. Over kamerlijsten is nog niets beslist, "maar ik krijg veel reacties op de aankondiging van mijn nieuwe partij".