Vredeseilanden zamelde al ruim half miljoen euro in

De campagne "Tegen de honger helpt elk beetje" van Vredeseilanden heeft ongeveer 550.000 euro opgebracht. Dat is een eerste schatting van zondag, omstreeks 18 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag gingen in heel Vlaanderen zo'n tienduizend vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor de projecten van de niet-gouvernementele organisatie in ontwikkelingslanden.

Belga

Herman Deprouw, woordvoerder van Vredeseilanden Vlaanderen, stelt een lichte stijging vast ten aanzien van de campagne in 2002. Een exact cijfer kan uiteraard nog niet gegeven worden. Kortrijk, Leuven en Gent zijn met respectievelijk 30.000 euro, 27.500 euro en 27.500 euro opnieuw koplopers.

De andere steden en gemeenten in de voorlopige top tien brachten gemiddeld 10.000 euro aan. Het gaat om onder andere Aalst, Wijnegem, Lier en Evergem. In totaal werden in 220 steden, gemeenten en dorpen popjes en andere spullen van Vredeseilanden verkocht.

In Wallonië en Brussel heeft de actie van zusterorganisatie Iles de Paix naar schatting 800.000 euro opgebracht, een stijging met 20 procent in vergelijking met vorig jaar.