PS-senaatslijst getrokken door partijvoorzitter Elio Di Rupo

Zoals voorzien trekt PS-voorzitter Elio Di Rupo de senaatslijst van zijn partij voor de verkiezingen van 18 mei. De lijst wordt geduwd door Pierre Galand, oud-voorzitter van de CNCD, de Franstalige tegenhanger van het NCOS, en broer van Ecolo-senator Paul Galand. De lijst werd zondag op een congres van de PS in Brussel voorgesteld.

Belga

Na Elio Di Rupo volgen de senatoren Philippe Moureaux, Anne-Marie Lizin, Philippe Mahoux, Marie-José Laloy en Jean Cornil. Deze laatste is tevens tweede opvolger. Jean-Marie Happart is eerste opvolger.

De leeftijd van de kandidaten varieert van 25 jaar, de zesde opvolger Yves Goldstein, tot 82 jaar, Paul Halter, de voorzitter van de Auschwitz-stichting die op de voorlaatste plaats bij de effectieven staat. Pierre Galand staat symbool voor de strijd voor de minstbedeelden in de wereld. Hij geniet veel aanzien in de Derde Wereldbeweging over heel de wereld.

Op de zevende plaats staat een verruimingskandidate, Christiane Vienne. Ze is federaal secretaris van de christelijke arbeidersbeweging MOC van Doornik-Aat-Moeskroen. Op 11 staat de directeur van het Luikse Théâtre de la Place, Jean-Louis Colinet.