Vijf rijbewijzen ingetrokken bij controles in Limburg

De lokale politiezone Tongeren-Herstappe heeft in de nacht van zaterdag op zondag snelheids- en alcoholcontroles uitgevoerd binnen de zone. In totaal kwamen 477 wagens de controleposten op de Sint-Truider-, Luiker- en Maastrichtersteenweg, Stationsplein en Jaminéstraat in Tongeren voorbij. Vierenzeventig chauffeurs werden gecontroleerd op alcoholmisbruik. Vijf van hen legden een positieve ademtest af. Op last van het Tongerse parket werd het rijbewijs van een dronken chauffeur meteen ingetrokken. Er werden negen processen-verbaal opgesteld wegens bezit van verdovende middelen.

Belga

Bij de snelheidscontroles werden op last van het parket twee rijbewijzen meteen ingetrokken. De chauffeurs haalden snelheden van 121 en 140 kilometer per uur, waar 70 km/uur de maximumsnelheid was.

In de zone Sint-Truiden werden afgelopen nacht van de 250 gecontroleerde chauffeurs 38 ademtests afgenomen. Twee chauffeurs waren dronken. Eén automobilist speelde meteen zijn rijbewijs kwijt. Er volgden vier processen-verbaal van waarschuwing voor inbreuken op de technische eisen.

In de zone Maasmechelen controleerde de politie 65 voertuigen en moesten 31 chauffeurs een ademtest afleggen. Van één dronken chauffeur werd het rijbewijs ingetrokken. De politie nam een niet-verzekerde auto in beslag. De controle in Maasmechelen gebeurde ter afsluiting van de BOB-campagne.