Ciderproducent Stassen wil helft personeelsbestand ontslaan

Ciderproducent Stassen in Aubel wil vijftig werknemers laten afvloeien. Dat is zowat de helft van het personeelsbestand. Het nieuws dat zaterdag bekend werd op RTL-TVi, is aan Belga bevestigd door Roger Gutkin van de christelijke vakbond CSC. Luidens de CSC-voeding is de beslissing een gevolg van een herziene bestelling door de groep Bacardi. "In november beloofde Bacardi 80 miljoen flessen af te nemen. En een maand later werd die bestelling herzien tot 16 miljoen flessen". Bacardi is een grote klant van de bottelarij-activiteiten van Stassen.

Belga

Ook het moederbedrijf van Stassen, het Britse Bulmers, zou luidens de vakbondsman een deel van de activiteiten gerepatrieerd hebben naar Groot-Brittannië. Het gaat hier over een deel van de bottelarij en inkuipingsactiviteiten. Bij de directie wordt gepreciseerd dat "deze herstructurering het voortzetten van de ontwikkeling van de strategische merken beoogt via een beperking van de afhankelijkheid van de evolutie op bepaalde markten - onder meer het bottelen voor rekening van derden".

Bonden en personeel werden vrijdag van de beslissing tot afvloeing op de hoogte gebracht. Vooral het grote aantal afvloeiingen heeft het personeel verrast. Woensdag is een ontmoeting gepland tussen directie en bonden.