'Mediareus Reuters gaat duizend banen schrappen

Reuters, het Britse persbureau dat uitgroeide tot 's werelds grootste leveranier van financiële informatie, is van plan om zon 1.000 personeelsleden te laten afvloeien, in het kader van een grootscheepse bezuinigingsoperatie. Dat meldt de Business sectie van de Sunday Times.

Belga

Volgens de krant zal de grote baas van Reuters, Tom Glover, zijn herstructureringsplannen volgende maand bekend maken, samen met de jaarresultaten. Vast staat dat die resultaten teleurstellend zullen zijn. Over de eerste zes maanden van 2002 leed Reuters voor de eerste keer in de geschiedenis verlies (analisten voorspellen voor het hele jaar een magere winst-voor-belasting van 75 miljoen euro) en daalde de koers van Reutersaandelen van 7.5 tot 2.1 pond per aandeel.

De slechte resultaten waren deels het gevolg van het prijskaartje van een eerdere herstructurering, die de voorbije twee jaar al aan 2.500 mensen hun baan kostte. Maar aangezien dat niet voldoende vruchten heeft afgeworpen en voor het moeilijke jaar 2003 een omzetdaling met 9 procent wordt voorspeld, zal Glover nog verder het mes zetten in de mediagigant.

Afgezien van de personeelsinkrimping zal het brede gamma van technologie dat Reuters wereldwijd aanbiedt worden teruggebracht tot een enkel globaal netwerk. Aan die omschakeling zit een kostenplaatje van zo'n 200 miljoen euro vast. Glover wil dat het bedrijf zich volledig gaat concentreren op het leveren van gegevens zoals prijzen van aandelen en obligaties aan individuele klanten en banken.