Man die flat in Londen bezet hield, schoot zich door het hoofd

Ely Hall, de 32-jarige man die sinds tweede kerstdag een flat in het Oost-Londense Hackney bezet hield, heeft donderdag zelfmoord gepleegd door zich door het hoofd te schieten. Scotland Yard heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

AP Ned

Donderdagavond deed zich een korte schotenwisseling voor tussen Hall en de politieagenten die de flat omsingeld hadden en tot bestorming van het gebouw hadden besloten. Daarbij, zo bleek uit de lijkschouwing, werd Hall in het gezicht geraakt, maar deze verwonding was niet dodelijk. Vrijdag pas ging de politie daadwerkelijk de flat binnen, waar het ontzielde lichaam van Hall werd aangetroffen.

De politie belegerde de flat sinds Hall op 26 december met een vuurwapen zwaaide toen politieagenten een auto voor de deur wilden wegslepen. Gewapende agenten die er later op af werden gestuurd, werden op een regen van kogels onthaald. Niemand raakte gewond, maar wel bleek Hall een gijzelaar te hebben. Die liet hij na elf dagen gaan. Straten in de omgeving van de flat waren gedurende de belegering afgesloten. Bewoners werden door de politie bevoorraad.