NTV heeft eindelijk geldschieter gevonden om van start te gaan

Netwerk TV (NTV), de nieuwe Vlaamse zender voor de computer- en internetliefhebber, heeft eindelijk een grote partner gevonden om vermoedelijk nog dit jaar te kunnen starten met uitzenden. De geldschieter komt niet uit de mediasector. Het ziet er niet naar uit dat NTV voor augustus op de kabel zal zitten. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Patrick Vaernewyck donderdag.

Belga

Het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) leverde op 15 december 2001 een vergunning af voor NTV. Aanvankelijk was de startdatum gepland op 1 oktober 2002. Later werd de lanceringsdatum uitgesteld naar begin februari of maart 2003. Het probleem van de nieuwe zender was het gebrek aan financiële partners. "We hebben lang binnen de mediasector gezocht naar financiers. Uiteindelijk zijn we het gaan zoeken binnen andere sectoren. Men zal verbaasd zijn met wie NTV uiteindelijk in zee gaat", legt Vaernewyck uit. Of het gaat om één of meerdere geldschieters, wilde de gedelegeerd bestuurder niet kwijt.

Over de uiteindelijke startdatum van de zender is er nog steeds geen absolute zekerheid. Het VCM, de autonome instelling die in opdracht van de Vlaamse regering onder meer nieuwe televisiezenders erkent en uitzendvergunningen verleent, kan elke zender aan een ondervraging onderwerpen als die achttien maanden na de erkenning geen ernstige redenen ter verantwoording van het niet-gebruik van de erkenning kan aanvoeren. Volgens Vaernewyck zal het VCM geen achttien maanden moeten wachten. "Eind februari of begin maart zullen we een uitgebreid rapport aan het VCM overhandigen. Daarin zal de startdatum en de aandeelhoudersstructuur bekendgemaakt worden. Vermoedelijk zullen we niet voor augustus op de Vlaamse kabel zitten", aldus Vaernewyck.

Ondertussen is Vaernewyck karig met commentaar, opdat "anderen niet met onze ideeën zouden gaan lopen". Begin februari start de zender met screentests om een of meerder ankervrouwen of -mannen te zoeken. "We zullen in elk geval niet werken met een allegaartje aan BV's".