Verenigde Staten veroveren Hopman Cup tennis

De Verenigde Staten, het eerste reekshoofd, veroverden zaterdag in Perth de Hopman Cup tennis, door in de finale tweede reekshoofd Australië met 3 zeges tegen 0 te verslaan. De Hopman Cup is het officieuze wereldkampioenschap voor gemengde landenteams, en gedoteerd met 560.000 dollar. De Verenigde Staten hadden vrijdag nipt (2-1) Kim Clijsters en Xavier Malisse uit de finale gehouden.

Belga

Serena Williams en James Blake waren in hun respectievelijk enkelspel te sterk voor Alicia Molik en Lleyton Hewitt. De nummer één van de wereld bij de vrouwen bezorgde haar land het eerste punt tegen Molik (WTA-94) na een makkelijke overwinning in twee sets: 6-2, 6-3.

James Blake (ATP-28) deed haar dit na tegen de nummer één van de wereld bij de mannen: in nauwelijks 64 minuten (6-3, 6-4) moest Hewitt het onderspit delven. Het was de eerste zege voor Blake tegen Hewitt in vijf ontmoetingen. Het gemengd dubbel was daarna niet meer dan een formaliteit, waarin het Amerikaanse paar opnieuw aan het langste eind trok: 6-3, 6-2.