Thomas Cook verwacht Turkije-jaar

Touroperator Thomas Cook -het voormalige Sunsnacks en All Seasons- verwacht dat Turkije in 2003 opnieuw reisbestemming nummer één bij de Belgen zal worden. De prijs voor een reis naar Turkije is tegenover vorig jaar gemiddeld zowat met een procent gedaald. De daling is vooral te wijten aan goedkopere vluchten. Een en ander werd woensdagavond bij de voorstelling van de reisbrochures voor de zomer van 2003 meegedeeld. Thomas Cook werkt voor reizen naar Turkije samen met luchtvaartmaatschappij MNG. De touroperator wist overigens te bedingen dat de MNG-toestellen vanaf Pasen in Zaventem en Luik worden gestationeerd, wat resulteert in betere vluchturen.

Belga

Naast Turkije wordt bij Thomas Cook ook veel verwacht van Tunesië en Marokko. Een reis naar die twee zuiderse bestemmingen is deze zomer zowat vijf procent goedkoper. Ook Bulgarije -dat toch wat duurder wordt- zou het goed blijven doen. Een trend die de laatste jaren in de lift zit, is de all inclusive-formule. Thomas Cook verwacht dat deze manier van reizen ook in 2003 hoge toppen zal scheren. All inclusive is vooral populair bij de exotische vakanties. Maar liefst negentig procent van de reizigers die naar een exotische bestemming trekken, kiezen voor deze formule. Voor Europese bestemmingen is dat 35 procent, met Bulgarije (verwachting 60 pct) en Turkije (verwachting 70 pct) als toppers.

Thomas Cook België maakte begin september bekend om de merknamen Sunsnacks en All Seasons te vervangen; vanaf januari 2003 heten de touroperators Thomas Cook. De merknamen Pegase en Neckermann blijven wel behouden. Om de naamsverandering bij het grote publiek bekend te maken, wordt de komende weken een reclamecampagne gelanceerd.