Kahn, derde advocaat Dutroux, wil debatten heropenen

Meester Daniel Kahn, de (derde) advocaat van Marc Dutroux, heeft een verzoek ingediend om de debatten voor de raadkamer van Neufchâteau te heropenen. Kahn bevestigt het nieuws aan BELGA, maar weigert de inhoud van zijn verzoek mee te delen. Kahn werd enkele weken geleden door Dutroux als advocaat aangesteld in het dossier van de ontvoering van Julie en Melissa. Dutroux beweert dat niet hij, maar een zekere Michel F. (Ferette) de meisjes ontvoerd heeft. Ferette heeft overigens tegen Dutroux klacht neergelegd.

Belga

Meester Kahn vraagt nu om bijkomende informatie betreffende de ontmoeting die in Neufchâteau heeft plaatsgehad tussen onderzoeksrechter Langlois en enkele journalisten. Kahn baseert zich daarbij op artikelen die in kranten en magazines zijn verschenen. De advocaat beweert ook dat de onderzoekspiste dat Michel Ferette de kinderen zou hebben ontvoerd, nochtans door verschillende media verdedigd, door het gerecht nooit ten gronde is onderzocht.

De voorzitter van de raadkamer, Francis Moinet, moet zich nu over het verzoek van Kahn buigen. Een uitspraak wordt verwacht op 17 januari.