Maurice De Velder vrijgelaten

Maurice De Velder, voormalig topman van Think Media, is donderdag door de raadkamer van Antwerpen vrijgelaten. Het parket zou niet tegen de beslissing in beroep gaan. Volgens zijn raadsman dient De Velder zich aan de klassieke voorwaarden van de voorlopige invrijheidstelling te houden, zoals zich aanbieden bij het gerecht als het parket erom vraagt. Bovendien moet de voormalige Think Media-topman een borgsom betalen. "Maar die ligt aanzienlijk lager dan de vier miljoen euro die de man eerst moest betalen", zegt advocaat De Ceuster. Volgens zijn advocaat heeft De Velder de gevangenis ondertussen al verlaten.

Belga

BR>

De Velder zat al sinds 22 april in voorhechtenis. Hij wordt ervan beticht de omzet van uitgeverij De Vrije Pers, dochter van de mediagroep Think Media, kunstmatig te hebben opgedreven via aankoopfacturen voor publiciteit van de (inmiddels failliete) NV Media Hall van Zillion-baas Frank Verstraeten.

Media Hall, zo staat in die facturen, sloot een deal met De Vrije Pers rond publiciteit in Panorama en Ché en rond een affichecampagne. De facturen dateren van eind 2000. In totaal zou het om ruim 867.000 euro gaan.

Het gerecht meent dat het hier om fictief geld gaat. De Vrije Pers zou het nooit in ontvangst hebben genomen. Wél zou het geld zijn gebruikt om een hoger zakencijfer te bewerkstelligen. Voorts zou De Velder een stijging van zijn participatie in de aandelen van Think Media niet transparant hebben gemaakt. Is een dergelijke participatiestijging groter dan 5 procent, dan moet die openbaar worden gemaakt.

Aangeboden door onze partners