Waterpeil Dender daalt nu ook in Liedekerke

Sinds enkele uren is nu ook in Liedekerke het peil van de Dender licht gedaald met zo'n 5 cm. Verwijzend naar de situatie stroomopwaarts in Geraardsbergen waar het peil de afgelopen 24 uren in totaal met iets meer dan 50 cm daalde is er volgens burgemeester Luc Wynant (CD&V) de komende uren ook in Liedekerke nog een verdere forse daling te verwachten van het waterpeil van deze waterloop.

Belga

Voorlopig blijft het water in de overstroomde straten van Liedekerke echter op hetzelfde niveau. De hulpdiensten blijven er water wegpompen. In de industriezone Begijnenmeers is de wateroverlast met behulp van de pompen die de para's er inzetten onder controle. Enkele kilometers stroomafwaarts in de wijk Tragel in Teralfene is de situatie stabiel gebleven. Een 15-tal woningen staat er onder water. Ook hier daalt het Denderpeil licht.

In Oost-Brabant deden er zich in de loop van zaterdag nieuwe problemen voor in Rotselaar waar twee zijrivieren van de Demer buiten hun oevers getreden zijn. In wijk Hellicht reikt het water van de Winge nu al aan 5 huizen, waarvan 2 ondergelopen zijn. In deelgemeente Werchter heeft de Laak een straat doen onderlopen. Aan wijk Tremeland in Tremelo, parking Demervallei in Aarschot en op enkele plaatsen in Diest wordt nog steeds preventief water weggepompt. De situatie is er onder controle. Het peil van de Demer daalt in Diest, maar stijgt nog steeds een beetje in Aarschot en Rotselaar.