Man doodgeschoten in snackbar in Molenbeek

Een 34-jarige Turk is vrijdagavond doodgeschoten in een snackbar aan de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Zo werd zaterdag bij het parket vernomen. De vermoedelijke dader, een 29-jarige Bosniër, werd later op de avond ingerekend bij een tweede schietpartij in Molenbeek, waarbij de familie van het slachtoffer betrokken was. De motieven van de moord zijn nog niet bekend.

Belga

Slachtoffer en dader waren betrokken bij een ruzie op de Gentsesteenweg. Op een gegeven moment vluchtte de Turk, Cetim genaamd, de snackbar Al Hayed binnen. Eén van zijn tegenstanders schoot hem vanop de dorpel van de zaak neer en vluchtte weg.

Cetim overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Rond 23.50 uur schoten familieleden van het slachtoffer een man neer in de Oostendestraat. Het slachtoffer werd door drie mannen naar het Sint-Pietersziekenhuis gebracht en zou niet in levensgevaar verkeren.

Eén van de mannen die hem binnenbracht, is waarschijnlijk de dader van de moord in de snackbar eerder op de avond. Hij stemt overeen met de beschrijving die getuigen van hem gaven en is ter beschikking gesteld van het parket. Het is nog niet duidelijk wie de dader is van de tweede schietpartij, maar alle mogelijke verdachten zijn opgepakt.