Industrieterrein Ninove ondergelopen

In Ninove is de school Instituut der Heilige Harten ondergelopen. "Er staat een halve meter water op het gelijkvloers", zegt de informatieambtenaar van Ninove, "maandag is er zeker geen les". Ook het oude industrieterrein op linkeroever staat onder water. "Er staat zo'n 40 à 50 centimeter water in de bedrijven en er is veel schade".

Belga

"Maar het ergste is wellicht voorbij", luidt het. Het peil van de Dender is zaterdag stabiel gebleven en is nu gelijk aan dat van vrijdagavond 23.00u. De dijk die de arbeiderswijk op de rechteroever moet beschermen, lijkt goed stand te houden. Best, want als die breekt, stroomt de ganse wijk onder en moeten ongeveer 350 bewoners geëvacueerd worden.

Totnogtoe zijn in Ninove slechts twee woningen ontruimd, één in de deelgemeente Okegem en één in het centrum. "Telkens op verzoek van de bewoners zelf", zegt de informatieambtenaar.

De brandweer van Gent is relatief optimistisch in haar vooruitzichten. Het peil van de ringvaart staat nog ruim een meter boven het normale, maar toch al 25 centimeter onder het kritieke peil. Dat geeft de brandweerlui wat ademruimte. Bovendien is het peil van de Schelde aan het dalen en verwacht wordt dat vanaf 15.00u. zaterdagnamiddag ook de Leie flink zal zakken.

Aangeboden door onze partners