Dakloze vermoordt vriend en verwondt andere in Lottotoren

Een 29-jarige dakloze heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bevriende dakloze vermoord in de leegstaande Lottotoren, hun gezamenlijke onderkomen. Hij sneed de man de keel over met een kapotte fles. Op dezelfde manier werd een derde kraker levensgevaarlijk gewond. De man stapte zelf naar de politie en zal zaterdag door de onderzoeksrechter worden aangehoude, aldus het Brusselse parket.

Belga

De 29-jarige Ahmid stapte rond 4u.30 zaterdag naar de Brusselse politie om te zeggen dat hij iemand had vermoord in het Lottogebouw, dat tegenwoordig leeg staat en veelvuldig gekraakt wordt.

Ter plaatste vond de politie op de vierde verdieping het lijk van de Fransman Rachid (37). Ahmid had hem rond 2u. de keel overgesneden met een fles die hij eerst op diens hoofd had kapotgeslagen. Daarna sleepte hij het lichaam van zijn slachtoffer rond tot dat geen teken van leven meer gaf.

Na de feiten ging Ahmid in de binnenstad op zoek naar Anouar, een derde kraker waarmee hij en Rachid optrokken. Ahmid lokte de 35-jarige kraker mee naar de Lottotoren en sneed hem ook in de keel, ditmaal met een lege whiskeyfles. Anouar werd door de politie levend teruggevonden en overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis. Hij zou niet meer in levensgevaar zijn.

De dader verklaarde aan de politie dat hij het beu was om steeds bestolen te worden door zijn twee medekrakers, die volgens hem niets anders deden dan drinken en drugs gebruiken. Ahmid is zaterdag voorgeleid en wordt voorlopig beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag.