Bedrijvenzone Liedekerke loopt verder onder water

Het waterpeil in het centrum van Liedekerke is na een nieuwe stijging deze nacht de voorbije 4 uren terug gestabiliseerd. De bedrijvenzone Begijnenmeers blijft echter nog steeds verder onder water lopen. Een tiental bedrijven heeft water binnengekregen. Het waterpeil van de Dender blijft thans stabiel. Op basis van berichten uit Geraardsbergen wordt over enkele uren wel een serieuze daling verwacht.

Belga

De waterellende op de bedrijvenzone wordt ondermeer veroorzaakt door de Begijnengracht. Momenteel worden een 20-tal para's ingeschakeld om dit probleem aan te pakken. Overwogen wordt om deze gracht op een bepaalde plaats af te sluiten. In de Stations- en Appelboomstraat is de brandweer en civiele bescherming nog steeds water aan het wegpompen. Hier staan nog altijd een 40-tal woningen onder water.

De brandweer van Lennik diende afgelopen nacht tussen te komen langs de Dender aan de Weerstandskaai in Roosdaal waar een boerderij met pony's ondergelopen was. Momenteel zijn de problemen er weer opgelost. In de straten Tragel en Koekstraat langs de Dender in Teralfene (Affligem) blijft de situatie kritiek. De brandweer slaagt er met dammen van zandzakken nog steeds in te verhinderen dat meer water deze wijk binnenstroomt. Er wordt ook water weggepompt. Een 15-tal woningen staat er reeds onder water.