Evacuaties aan de gang in Londerzeel

Print
In Londerzeel werden omstreeks 11.30 uur oudere personen uit hun woningen aan de Moorhoek en Brusselsestraat geëvacueerd. Volgens burgemeester Jozef De Borger (CD&V) is de situatie in zijn gemeente dramatisch en wordt Londerzeel momenteel getroffen door de zwaarste overstroming van de Molenbeek sinds mensenheugenis.
In de dorpscentra van Londerzeel en Steenhuffel is het water ondertussen aan het wegtrekken maar stroomafwaarts is het hoogste waterpeil nog lang niet bereikt.
"Steenhuffel-dorp, dat maandagavond overstroomde, is ondanks het wegtrekken van het water in de dorpskom nog steeds niet bereikbaar omdat de toegangswegen nog onder water staan.

Stroomafwaarts staat de Maldersesteenweg en Sneppelaar volledig onder water. Verschillende woningen zijn er al overstroomd of worden door het water bedreigd. Het water heeft hier het hoogste peil nog niet bereikt. Voorts is in Londerzeel-dorp ondermeer de Brusselsestraat overstroomd over 300 meter wat we nog nooit meegemaakt hebben. Ook hier staan veel huizen onder water", aldus De Borger.
De hulpdiensten zijn momenteel massaal in de weer om verder onheil te voorkomen. Het brandweerkorps van Londerzeel kreeg de afgelopen uren hulp van een vijftal korpsen uit de regio en personeel uit de technische diensten van de gemeente. Ook de civiele bescherming is in grote getale aanwezig.