Jarige Verschueren krijgt eerste verlies kado

ANDERLECHT -

Anderlecht is niét onklopbaar in de eigen competitie. Maar liefst 28 speeldagen nadat AA Gent paars-wit in eigen huis ging verslaan, deden de Buffalo's dat huzarenstukje nog eens over. "Het dringt maar niet tot me door", aldus kapitein Glen De Boeck over de eerste competitienederlaag van Sporting.

Yves Taildeman

Zaterdag had een feestdag moeten worden voor Anderlecht. Michel Verschueren werd 70 en Anderlecht had 10 punten kunnen uitlopen op Club Brugge. Frédéric Herpoel en Ahmed Hossam, allebei op het verlanglijstje van Anderlecht, beslisten er anders over. Herpoel pakte (op de penalty van Dheedene na) alles, Hossam scoorde in blessuretijd de memorabele winning-goal. Verschueren vluchtte de spelersbus in, de materiaalmeester van Anderlecht zette

manu militari

een VRT-journalist uit de vestiaire. Paars-wit was verliezen in de eigen competitie niet meer gewoon. "Het moest er eens van komen, maar de manier waarop doet pijn", bekende De Boeck.

Buitenspel

De oorzaken? Ze waren drievoudig, klonk achteraf in de kleedkamer. Eén: de gebrekkige afwerking. De Boeck: "In de heenronde scoorden we aan 70, 80 procent. Nu maar aan 10, 20 procent. Onze spitsen zijn niet meer accuraat genoeg voor de goal."

Twee: het gebrek aan organisatie na de voorsprong. Didier Dheedene: "We kregen de gelijkmaker binnen op flagrant buitenspel en hadden ons moeten tevreden stellen met de 1-1. We kregen bijna geen kansen meer maar bleven gaan voor die overwinning".

De Boeck: "Het is een kwestie van automatismen. Real kreeg zijn enige grote kans na een corner van ons, toen ik meeging. Nu was het weer van dat. Als ik enkele seconden voor de eerste Gentse goal de bal kreeg, kwam ik alleen voor Herpoel en was het 0-2. De bal werd onderschept, maar dan moest een aantal van onze mensen meeverdedigen en dat gebeurde niet."

En vooral, drie: de vermoeidheid. Bart Goor: "Mijn benen waren van lood. Alles blokkeerde. Mijn kop wilde nog, de rest kon niet meer. Net of alle vermoeidheid van de Champions League er in één keer uitkwam. Dat weekje rust zal me deugd doen."

Titelstrijd

Of de titelstrijd nog spannend wordt? Dheedene: "Er is geen reden tot paniek, want we blijven de kansen creëren. Maar het blijft knokken tot de laatste match."

De Boeck: "Klopt, want we moeten nog naar Brugge en spelen nog tegen heel wat ploegen uit de eerste kolom. Deze nederlaag is pijnlijk, maar geen drama. Een kampioen lijdt altijd één of twee nederlagen."

Goor: "We zijn wakker geschud. Misschien was dit wel het ideale moment, net voor de eindspurt. We staan nog 6 punten los, dat moet volstaan. We hebben alles nog in handen en hebben het voordeel dat we onze moeilijkste matchen nog thuis spelen."