Falende O'Shea aan basis van Antwerps verlies

MOESKROEN -

Antwerp gaf op Le Cannonier de zege in geschenkverpakking aan een weinig overtuigend Moeskroen, dat zijn Europese ambities nooit kon rechtvaardigen. Pineut van dienst was vooral John O'Shea. Het Manchester-product viel tegen topschutter Jestrovic compleet door de mand.

Jan Van Craen

O'Shea zal de trip naar Moeskroen niet licht vergeten. Samen met de Wit-Rus Shtanyuk, die uiteindelijk dan toch de jonge Karel D'Haene naar de bank verbande, vormde O'Shea zaterdag het allesbehalve onfeilbare centrum van de Antwerp-defensie. Twee weggeefdoelpunten in de eerste 5 minuten na de rust bleken achteraf beslissend te zijn. John O'Shea stak na afloop de hand in eigen boezem. "Ik ben zeer ontgoocheld over mijn prestatie", schudde O'Shea het hoofd. "Vooral wat me in het begin van de tweede helft overkwam, is onvergeeflijk. Bij het tweede doelpunt had ik sneller moeten reageren. Ik kreeg nog de kans de bal van de lijn te keren, maar verloor het evenwicht en kwam net te kort. De 3e goal begon bij balverlies op het middenveld. Ik kreeg de bal onvoldoende onder controle en moest de snelle Jestrovic laten lopen. Heel pijnlijk en ontgoochelend. Jestrovic is natuurlijk een heel goede aanvaller, maar dit mocht nooit gebeuren. Het kost ons de wedstrijd. Een gelijkspel had er anders zeker ingezeten, want we hadden de zaken tot de rust redelijk onder controle."

De eerste helft was voor Antwerp inderdaad naar wens verlopen. In het eerste halfuur gebeurde er helemaal niets. Antwerp, met veel volk achter de bal, wilde voorlopig niet en Moeskroen kon blijkbaar niet beter. Net toen sommige toeschouwers begonnen in te dommelen, prikte Marcin Zewlakow de openingstreffer tegen de netten. Maar uit het niets bracht de Koreaan Seol met zijn 3de goal in 3 wedstrijden Antwerp onverhoopt nog voor rust langszij. "Een ideale uitgangspositie op dat moment", wist ook Jonas De Roeck. "We waren mentaal sterk genoeg geweest om vanuit die verloren positie terug te keren, maar in 5 minuten tijd gooien we de vruchten van al dat werk simpel weg. Een spits als Jestrovic twijfelt niet en laat je dat soort fouten cash betalen. Heel stom eigenlijk, want beide doelpunten waren te vermijden."

Het pleit wel voor Antwerp dat de ploeg na de snelle 3-1 niet als een pudding in elkaar zakte. "Daar kon je gezien de sterke thuisreputatie van Moeskroen wel voor vrezen", aldus De Roeck. "Maar we reageerden op een gepaste manier als ploeg en in de slotfase had Seol zelfs de 3-3 nog aan de voet."